RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Стало відомо про загибель в Сирії письменниці з РФ з дітьми: опубліковано фото та цікаві деталі

У Сирії загинула громадянка РФ Дарина Іцанкова, яка примкнула до "Ісламської держави" (ІДІЛ). В минулому вона була ріелтором і дитячою письменницею.

Про це повідомляє російське агентство "Интерфакс" з посиланням на сірійські ЗМІ.

Росіянка імовірно загинула ще у вересні в результаті авіаудару. На кордоні з Іраком під уламками будинків, біля тіл загиблих мирних жителів був знайдений російський паспорт на ім'я Дарії Іцанкової. Швидше за все, разом з нею загинули і її діти.

Як передає RT, Іцанкова в 2013 році втекла до бойовикам в Сирії разом з двома дітьми. Відзначається, що в Росії вона перебувала в розшуку.

За інформацією журналістів, росіянка почала сповідувати радикальні ісламістські навчання у 2010 році. Вона неодноразово виїжджала в Дагестан і в Іраку, де займалася організацією збору грошей для ІДІЛ. Під її керівництвом інші жінки продавали дитячі речі і мило ручної роботи, а виручені гроші направляли ісламістам.

Чоловік Іцанкової був убитий в Дагестані. Громадянка РФ в результаті опинилася у Сирії, куди вона перевезла своїх сина від другого шлюбу (якого нібито викрала у батька дитини) і дочку.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно стало відомо про великі втрати російських військ в Сирії.