RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Визнання Трампом Єрусалиму столицею Ізраїлю: ХАМАС зробив гучну заяву

Палестинський ісламістський рух ХАМАС заявив про початок третьої інтифади після рішення США визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на слова прес-секретаря ХАМАС Абдулатива Алкану.

"Ми оголосили про початок третьої інтифади, щоб протести тривали, і щоб натиснути на США, щоб вони скасували своє рішення. У секторі Газа акції протесту ростуть в рамках початку інтифади. Це третя інтифада", - сказав представник ХАМАС.

Також він пообіцяв новий "День гніву" проти рішення США.

"Протести триватимуть і на Західному березі річки Йордан і в секторі Газа, і в Єрусалимі. Тому що ми протестуємо проти визнання Америкою Єрусалиму столицею Ізраїлю, так як ми вважаємо його столицею Палестини. Ми сподіваємося, що протести будуть розвиватися далі і далі", - говорить Алкану.

Перша інтифада тривала з 1987 року по 1993 рік. Після неї в 1994 році була створена Палестинська національна адміністрація. В результаті першої інтифади загинули 111 ізраїльтян і понад 2000 палестинців.

Друга інтифада сталася в 2000 році. В результаті неї було вбито 1450 палестинців і 525 ізраїльтян.

Докладніше про ситуацію навколо Єрусалиму читайте в матеріалі "Апостроф": "Трамп "підірвав" і шокував світ: кілька версій гучного рішення щодо Єрусалима".