RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Війська Асада зазнали великих втрат від потужного удару очолюваної США коаліції в Сирії – Reuters

У Сирії було вбито понад 100 солдатів, що воюють на стороні сирійського президента Башара Асада, в результаті скоординованого удару очолюваної США міжнародною коаліцією і повстанцями з альянсу "Сирійські демократичні сили" (Syrian Democratic Forces/SDF), який був нанесений з 7 на 8 лютого.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на посадову особу США, яке надало інформацію на умовах анонімності.

Таким чином, говорить джерело агентства, було зірвано наступ близько 500 бійців Асада при підтримці артилерії, танків, систем залпового вогню і мінометів.

Підкреслюється, що в результаті атаки ніхто з американських військовослужбовців не постраждав. Один з бійців SDF був поранений.

Відзначається, що кілька солдатів США знаходилися серед повстанців. Атака сил Асада планувалася на штаб-квартиру SDF в провінції Дейр-ез-Зор.

"Ми підозрюємо, що урядові війська Сирії намагалися захопити території, які SDF відбили у "Ісламської держави" у вересні 2017 року", - сказав представник США.

За його словами, очолювана США коаліція попередила Росію про перебування SDF у зазначеній галузі задовго до того, як урядові війська Сирії планували здійснити атаку.

Як повідомляв "Апостроф", Організація по забороні хімічної зброї довела зв'язок між складом хімічної зброї урядових військ Сирії і атакою із застосуванням зарину в оазисі Гута в 2013 році, в результаті якої загинуло від 281 до 1729 осіб.