RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

США зробили Росії серйозне попередження по Сирії

У разі, якщо режим президента Сирії Башара Асада знову використає хімічну зброю, США будуть готові знову нанести удар по Сирії.

Про це повідомляє Bloomberg.

Так, США мають у своєму розпорядженні дані про те, що Сирія може використовувати хімічну зброю, щоб звільнити один з останніх районів країни, який знаходиться під контролем опозиційних сил.

"Асад при підтримці російської авіації перекинув сили в провінцію Ідліб на північному заході - останній район, підконтрольних повстанцям (в основному, джіхаддістам з Аль-Каїди і інших угруповань). За наявними даними, там знаходяться десятки тисяч бойовиків, багато з яких були евакуйовані в Ідліб в рамках угод про припинення вогню", - передає видання.

При цьому радник президента США Джон Болтон уточнив, що відповідь Вашингтона, в разі використання хімічної зброї буде більш серйозним, ніж раніше.

"Болтон під час зустрічі підкреслив - якщо це станеться, США готові до більш серйозного військового відповіді по Сирії в порівнянні з тими, які вона робила раніше", - пише Bloomberg.

Як повідомляв "Апостроф", в Сирії прогриміли кілька вибухів, в результаті яких 32 людини загинули, ще 45 отримали поранення.