RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Друзі Путіна підбили російський військовий літак: перші подробиці інциденту

Пізно увечері 17 вересня над Середземним морем збито російський літак Іл-20, на борту якого знаходилися 14 військових.

Близько опівночі "РИА Новости" з посиланням на Міноборони РФ повідомили, що під час атаки ізраїльських ВПС по провінції Латакія в Сирії зник зв'язок з літаком. Пізніше в CNN з'явилася інформація, що Іл-20 був збитий збройними силами президента Сирії Башара Асада.

CNN з посиланням на американських чиновників повідомляє, що літак збила ракета, запущена силами Асада під час атаки ізраїльських ВПС по прибережним цілям в провінції Латакія. Намагаючись збити ізраїльську ракету, сирійці потрапили в дружній російський літак. Більш того, за інформацією американських військових, Іл-20 був збитий з установки, яку сама ж Росія продала режиму Асада.

Джерело CNN наголошує, що інформація про збитий Іл-20 була отримана з повідомлення на міжнародних частотах, в якому говорилося, що сирійські рятувальні служби почали пошуково-рятувальну операцію.

Крім того, ще одна країна підтвердила США інформацію про вид літака і обставини НП.

Як раніше повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін і його турецький колега Реджеп Ердоган домовилися про створення демілітаризованої зони в Ідлібі, щоб розділити сили Башара Асада і повстанців.