RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

"Пропажа" в Сирії літака з військовими Путіна: з'явилися нові важливі подробиці катастрофи

У Міноборони Росії підтвердили загибель 15 російських військових, які перебували на борту російського літака Іл-20, в результаті атаки ізраїльських ВПС по провінції Латакія в Сирії.

Про це повідомляє Telegram-канал Mash.

"Головне з заяви Міноборони по збитому ІЛ-20. 15 російських військових загинули в результаті атаки в Сирії. Ізраїльська авіація спеціально поставила наш літак під вогонь. Про операції Росію ніхто не попереджав. Москва розцінює інцидент як "ворожі дії" і "залишає за собою право на адекватну відповідь", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як передає інтернет-канал, за запевненням Кремля, Ізраїль не міг не бачити літак.

"Ізраїльські засоби управління авіацією та льотчики F-16 не могли не бачити російський літак, так як він заходив на посадку з висоти 5 км. Тим не менш, вони навмисно пішли на цю провокацію", - передає Telegram-канал Mash.

Як передає Газета.ru,за заявою Міноборони Росії, Іл-20 був збитий комплексом С-200 сирійських ППО.

"Прикриваючись російським літаком, ізраїльські льотчики підставили його під вогонь засобів ППО Сирії. В результаті Іл-20, у якого ефективна відбиває поверхню на порядок більше ніж у F-16, був збитий ракетою комплексу С-200", - йдеться в повідомленні видання.

Що ж стосується до сирійських ППО, то версію, викладену CNN, є підстави вважати правдоподібною. Тобто засоби протиповітряної оборони Сирії, в основному мають на озброєнні застарілі радянські комплекси, які не відрізняються точністю. У зв'язку з цим, випадкове потрапляння в російський літак-розвідник виглядає цілком імовірним.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі бурхливо відреагували на смертельну НП з російським військовим літаком Іл-20.