RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

З'явилися кадри з місця ймовірної ліквідації ватажка ІДІЛ і деталі операції

В результаті рейду військовослужбовців США в сирійській провінції Ідліб міг бути ліквідований глава терористичного угрупування "Ісламська держава" Абу Бакр аль-Багдаді.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За даними журналістів, аль-Багдаді нібито підірвав себе поясом смертника.

У Пентагоні інформацію поки не підтвердили. При цьому в Білому Домі повідомили, що президент США Дональд Трамп сьогодні, 27 жовтня, зробить "важливу заяву". Раніше Трамп опублікував твіт, в якому написав: "Щось велике тільки що сталося".

Інші джерела також пишуть про ймовірну загибель аль-Багдаді в Сирії. Зокрема, видання Newsweek з посиланням на представників Міністерства оборони США і Білого дому повідомило, що американські військовослужбовці в Сирії провели спецоперацію, в результаті якої Абу Бакр аль-Багдаді був убитий. Офіційно цю інформацію поки не підтвердили.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Оглядач газети The Washington Post Джош Рогін також припустив, що повідомлення Трампа може мати відношення до операції в Сирії.

"Схоже, це пов'язано з рейдом в північному Ідлібі, Сирія, де сили очолюваної США коаліції переслідували особливо важливу терористичну ціль. Поки немає підтвердження, але ходять чутки, що це може бути Багдаді", - написав Рогін в Twitter.

Telegram-канал "Мілітарист" зазначає, в свою чергу, що вирогідний будинок аль-Багдаді знаходився всього в 10 км від кордону з Туреччиною.

"Чимось нагадує історію з проживанням Осами бен Ладена поруч з пакистанської військової базою", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", ще в березні в Білому домі заявили, що Сирія повністю очищена від бойовиків ІГІЛ.