RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Встиг підірвати пояс смертника: США розкрили подробиці загибелі ватажка ІДІЛ

В ході операції по ліквідації глави терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді поранення отримали двоє військових США, а також одна службова собака.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Міністр оборони США Марк Еспер і віце-президент Майк Пенс розкрили також інші подробиці ліквідації терориста. Зокрема, Пенс розповів, що США отримали необхідні розвіддані в суботу вранці, за день до ліквідації.

Еспер, в свою чергу, повідомив, що військові мали намір захопити Багдаді, але були готові вбити його в разі потреби. Спецназівці закликали Багдаді здатися.

"Він відмовився. Він спустився під землю, і коли його намагалися доставити назовні, він, як ми вважаємо, привів в дію пояс смертника і вбив себе", - розповів Еспер.

Еспер повідомив, що в ході операції американські військові отримали дві "невеликі" травми, але вже повернулися до виконання службових обов'язків. Трамп також повідомив, що була поранена американська службова собака.

Крім того, видання The New York Times з посиланням на два джерела в адміністрації США повідомило, що місцезнаходження аль-Багдаді вдалося встановити завдяки допиту однієї з його дружин, а також його кур'єра, які відбулися влітку 2019 року. Дружина і кур'єр аль-Багдаді розповіли, що ватажок "ІД" ховається у віддаленому селі на північному заході Сирії.

Отримана інформація допомогла Центральному розвідувальному управлінню за сприяння іракської і курдської розвідок встановити більш точне місцезнаходження аль-Багдаді, а також направити в той район шпигунів для спостереженням за його переміщеннями.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилися кадри з місця ліквідації ватажка ІДІЛ Абу Бакра Аль-Багдаді і деталі операції.