RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Ліквідація генерала Касима Сулеймані: момент вбивства потрапив на відео

У мережі з'явився відеозапис, на який потрапив момент убивства Касіма Сулеймані - командира підрозділу "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції.

Відео опублікували на відеохостингу YouTube.

На чорно-білих кадрах видно, як поблизу аеропорту у Багдаді вибух накриває автівку. Саме у ній знаходився Касім Сулеймані.

У ніч на 3 січня США завдали ракетного удару неподалік від міжнародного аеропорту в Багдаді (Ірак). Крім Сулеймані, в результаті удару загинув заступник командувача Силами народної мобілізації Іраку Абу Махді аль-Мухандіс і ще п'ять осіб. Наказ на ліквідацію польового командира віддав президент США Дональд Трамп.

Касім Сулеймані – колишній топ-генерал Ірану, який входив до керівництва Корпусу стражів ісламської революції. Він здійснював оперативне керування "Силами Кудс" – парамілітарною організацію у складі Корпусу, яка здійснювала операції за межами Ірану. Він був впливовою людиною не лише у рідному Ірані, але й у Лівані, Сирії та Іраку. Американці кажуть, що він повинен у смертях тисяч американців з 2003 року (часу вторгнення США у Ірак). Фактично, він був важливішим за президента Ірану, керував усією регіональною політикою, а відповідав лише перед Аятоллою Алі Хаменеї.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, в районі Ет-Таджі на півночі Багдада (Ірак) на кортеж автомобілів скинули авіабомби. У результаті атака загинуло шестеро людей, ще троє опинилися важкотравмованими у шпиталях. Два автомобілі повністю знищив вогонь. Пізніше з'ясувалося, що під удар потрапила колона медиків.