RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Масований ракетний обстріл Ізраїлю: фото, відео і всі подробиці

Увечері у вівторок, 11 травня, палестинські угруповання випустили по Ізраїлю більше сотні ракет. Під удар, зокрема, потрапили міста Тель-Авів, Ашкелон і Ашдод. Аеропорт Бен-Гуріон повністю припинив роботу, на кордоні з Сектором Газа палають нафтові резервуари. У Холоні снаряд потрапив в автобус.

"Апостроф" розповідає всі подробиці.

Близько 20:45 вечора палестинські угруповання здійснили з території сектора Газа масований ракетний залп по ізраїльській території. Під обстріл трапили безліч населених пунктів.

Під час обстрілу центру Ізраїлю в передмісті Тель-Авіва, місті Холон, одна з ракет потрапила в рейсовий автобус. Під час сирени водій автобуса зупинив його, відкрив двері і попросив пасажирів вийти і знайти укриття. Поранено 8 осіб, стан двох важкий. Серед поранених - п'ятирічна дитина.

У місті Рішон ле-Ціон осколками ракети була смертельно поранена 30-річна жінка - снаряд влучив в будинок. Також одна з ракет потрапила в житловий будинок в Гіватаїмі. Легкі поранення отримали чотири людини.

Після 21:00 ракетний обстріл продовжився. Сирени звучали практично у всіх містах і населених пунктах центру країни. За заявою представників ХАМАСу, в сторону центру Ізраїлю було випущено не менше 130 ракет. Більшість з них перехопила система ППО "Залізний купол". У соцмережах люди публікують моторошні кадри.

У відповідь на дії терористів Ізраїль завдав удару по 13-поверховому житловому будинку в місті Газа. Перед ракетним ударом люди в будівлі отримали кілька попереджень, включаючи телефонні дзвінки та повідомлення, в яких їм пропонувалося піти. Імовірно багатоповерхівка служила будинком для багатьох терористів, в тому числі деяких, звільнених Ізраїлем під час обміну полоненими в 2011 році.

У зв'язку з ракетними обстрілами центру країни тимчасово закрито аеропорт Бен Гуріон. Рейси, що прямують до Ізраїлю, здійснюють посадку на Кіпрі.

Ізраїльська залізнична компанія тимчасово припинила рух потягів на ділянці в Тель-Авіві.

У місті Ашкелон на кордоні з Сектором Газа горять в результаті попадання ракет горять нафтові резервуари.

В результаті ракетного обстрілу 11 травня загинули три людини (одна людина в Рішон ле-Ціон, двоє - в Ашкелоні). Серед загиблих - громадянка Індії, яка працювала доглядальницею у літньої жінки.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив, що палестинські угруповання ХАМАС та "Ісламський джихад" заплатять "дуже велику ціну" за проведений на цьому тижні ракетний обстріл Ізраїлю.

"ХАМАС і Ісламський джихад" платять і будуть платити ціну за свою войовничість. Вони заплатять своєю кров'ю", - додав прем'єр.