RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Авіаудари по сектору Газа викликали хвилю протестів в Європі, фото і відео

У багатьох європейських столицях в суботу, 15 травня, відбулися акції протесту через загострення ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Про це пише регіональне видання Times of Israel.

За даними журналістів, у ході протестів мітингувальники підтримали Палестину і публічно рвали державні прапори Ізраїлю.

У деяких містах поліцейським довелося застосувати силу для розгону протестувальників, використовуючи сльозогінний газ і водомети.

У Лондоні, наприклад, протестуючі зібралися біля Мармурової арки недалеко від Гайд-парку і пройшли до посольства Ізраїлю, де влаштували мітинг. Акція була досить мирною, якщо не брати до уваги розірвані прапори єврейської держави.

У столиці Німеччини тисячі людей зібралися в районі Кройцберг і пройшли ходою в знак підтримки Палестини. За даними ЗМІ, це вже друга акція за день в Берліні. Перша проходила в районі Нойкельн і обернулася сутичками з поліцією і затриманнями.

У Парижі для розгону акції протесту силовики використовували водомети і сльозогінний газ, а люди у відповідь кидали каміння.

В іспанській столиці на мітинг вийшло близько 2500 людей, які з прапорами Палестини пройшли до площі Пуерта-дель-Соль.

МОЗ ХАМАС повідомляє, що в боях в Газі було вбито 145 осіб, в тому числі 41 неповнолітній. Влада Палестини також інформує, що в ході обстрілів більше 1000 людей отримали поранення. У міністерстві не уточнюють, скільки з убитих були бойовиками ХАМАС або інших терористичних організацій в Газі.

Ізраїль, у свою чергу, стверджує, що багато хто з убитих були терористами, і що деякі смерті відбулися через помилкові ракети, які вибухнули на території сектора Газа.

Фото: Telegram / Картковий будиночок: Європа

Фото: Telegram / Картковий будиночок: Європа

Фото: Telegram / Картковий будиночок: Європа

Раніше ми розповідали, що в Ізраїлі припиняють приймати літаки через ракетні обстріли з сектора Газа.