RU  UA

Тисячі ракет і десятки загиблих: Рада ЄС терміново збереться через нову гарячу точку

Рада ЄС збирається на термінове засідання через ескалацію конфлікту між Ізраїлем і Палестиною. Там будуть вирішувати, як припинити конфлікт, який продовжує набирати обертів.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

ХАМАС продовжує бити по ізраїльських територіях, щодня посилюючи інтенсивність ракетних обстрілів. За останній тиждень із Сектору Гази у бік Ізраїлю випустили понад три тисячі ракет. Це найбільші обстріли в історії країни. Сирени, що попереджають про ракетні обстріли, було чутно у декількох містах та бедуїнських селах.

Натомість ізраїльські військові завдають важких ударів по бойовиках. У Секторі Гази вони знищили вежу, де розташовувалися офіси міжнародних видань Associated Press та "Аль-Джазіра". Утім, за словами представників ізраїльської армії, ця будівля насправді була крилом військової розвідки ХАМАС.

Окрім того, ізраїльська авіація знищила дев'ять будинків командирів політичного крила палестинського терористичного угруповання. Там виявили склади зброї. Ізраїльські військові припускають, що штаб-квартири бойовиків були заховані між оселями мирних жителів навмисно, аби військові завдавали значної шкоди цивільному населенню.

"Коли ми плануємо обстріл, то докладаємо всіх зусиль, аби мінімізувати шкоду цивільному населенню. Усе залежить від доступних ресурсів, часу і підтвердженої інформації", - наголосили в Армії оборони Ізраїлю.

Ескалація конфлікту між Ізраїлем і Палестиною триває більше тижня. За різними даними, у Секторі Гази вбили 188 палестинців, з них понад п'ять десятків дітей. Водночас Ізраїль повідомляє про десятьох загиблих зі свого боку.

Загибель цивільних палестинців засудив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Він закликав якнайшвидше завершити ізраїльсько-палестинське протистояння.