RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Евакуація українців з Сектору Гази: у МЗС зробили важливу заяву про маршрут

У Міністерстві закордонних справ України визначили маршрут для евакуації українців з території Сектору Гази у зв'язку із загостренням збройного конфлікту між Палестиною з Ізраїлем. Вивозити їх будуть через Єгипет.

Про це повідомив під час засідання Кабінету міністрів в середу, 19 травня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, українські дипломати домовилися з владою Ізраїлю і Палестинської автономії про "зелений коридор" для евакуації. Вирішено організаційні питання з владою Єгипту, звідки українців відправлять авіарейсом за рахунок коштів резервного фонду бюджету України.

Глава МЗС також повідомив, що евакуація повинна відбудуться протягом найближчих 48 годин.

"Значна робота вже проведена. Ми зараз виходимо на фінішну пряму і будемо просити підтримки у причетних колег з уряду для максимально швидкого прийняття такого рішення", - зазначив він.

За даними МЗС України, на території Сектора Гази в даний час перебуває близько 1600 українців, 127 з яких уже виявили бажання повернутися на батьківщину.

"Посольство України в Ізраїлі вже склало списки зацікавлених в евакуації", - додав Дмитро Кулеба.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в МЗС України опрацьовували безпечні маршрути, за якими зможуть повернуться додому понад 120 українських громадян, які перебувають зараз в Секторі Гази.