RU  UA

"Талібан" в Україні? Чи потраплять до нас екстремісти з Афганістану

Серед втікачів з Афганістану, які побоюються репресій з боку бойовиків "Талібану", навряд чи знайдуться прибічників екстремістських течій ісламу.

Про це директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос розповів в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

"Ці люди втікають від екстремістів, вони втікають від досить середньовічного ісламістського режиму. Навряд чи серед них є люди з екстремістськими поглядами. Радше, навпаки. Я думаю, що з точки зору людського капіталу це люди освічені й світські", - припустив експерт з питань Близького Сходу.

Відповідаючи на зауваження про те, що бойовики т.зв. "Ісламської держави" вербували потенційних терористів-смертників в Бельгії та Франції, Ігор Семиволос пояснив, що тут склалася трохи інша ситуація.

"ІДІЛ - це панісламістський рух, який ставить перед собою завдання створення всесвітнього халіфату. Вони проводять вербування в різних країнах, це частина їхньої роботи. А таліби - це все ж таки локальна група. Їхні інтереси зосереджені на Афганістані", - додав експерт.

Повну версію інтерв'ю читайте тут: Україна поки не стоїть на шляху афганських біженців, але це ненадовго - Ігор Семиволос .