RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Єгипетські прикордонники не вірять українським COVID-сертифікатам: в чому проблема

В українських туристів виникли проблеми при в'їзді до Єгипту, оскільки ця країна не визнає наші сертифікати про вакцинацію.

Про це повідомляє видання Turprofi.

Прикордонники вимагають, щоб паперовий сертифікат містив QR-код, але оскільки в українських лікарнях підтвердження про вакцинацію друкують без нього - наші сертифікати в Єгипті не визнають.

Попри те, що COVID-сертифікат в додатку "Дія" містить QR-код, Україна і Єгипет не домовилися про взаємне визнання таких документів.

Зараз Єгипет приймає тільки паперові сертифікати з підписами, печатками і обов'язковим QR-кодом. Оскільки сертифікати українського зразка не мають QR-коду, туристам для в'їзду в Єгипет необхідно робити ПЛР-тест, - повідомили в посольстві Єгипту в Україні.

В результаті повністю вакциновані туристи мусять за 72 години до поїздки в Єгипет здати тест на COVID-19.

У курортних містах - Хургаді, Шарм-ель-Шейху, Марса-Аламі і Табі - тест можна зробити по прильоту. Ціна питання - 30 доларів.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що в аеропорту "Бориспіль" "Дія" дала збій і не показала електронний сертифікат вакцинації, через що у журналістки Олени Вдовиченко зірвався авіапереліт до Відня.