RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Археологи знайшли братську могилу хрестоносців, підло убитих в битві за Святу землю: фото

У Лівані під час розкопок виявили поховання 25 хрестоносців. Імовірно, їх убили в 13 столітті під час одного з хрестових походів на Святу землю.

Про це пише MailOnline.

Група археологів з різних країн виявила останки воїнів у замку Сидон, що знаходиться на східному узбережжі Середземного моря на півдні Лівану.

Розкопки в замку Сидон Фото: MailOnline

Доктор Річард Мікульськи з Борнмутського університету, який брав участь в розкопках, пояснив: "Усі тіла належали підліткам або дорослим чоловікам, що вказує на те, що вони були військовими, які боролися в битві, коли Сидон зазнав нападу".

Рани на останках дають привід припустити, що солдати померли від ударів мечів, булав і стріл, а після смерті були спалені в похоронній ямі. Вчені також вважають, що деяких з них смерть наздогнала, коли ті намагалися покинути поле битви: на тілах є ознаки того, що на них напали ззаду і обезголовили.

Останки воїнів Фото: MailOnline

Судячи з історичних записів, на замок у цей період нападали двічі: у 1253 році - мамлюки, а в 1260 - монголи. Воїни, чиї тіла були знайдені, ймовірно, загинули в одному з цих боїв.

Крім того, у могилі виявили артефакти, що належали хрестоносцям.

"Металеві знахідки включали пряжки і фурнітуру з мідного сплаву, залізні цвяхи, як мінімум двох різних розмірів, іншу металеву фурнітуру, срібну монету, срібний перстень і одну стрілу з мідного сплаву", - йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі PLOS ONE.

Останки воїнів Фото: MailOnline

*Хрестові походи представляли собою серію релігійних воєн між 1095 днів і 1291 роками, у ході яких християнські загарбники намагалися завоювати Близький Схід, включаючи Ліван.

Нагадаємо, раніше ми писали про давнє "ательє", знайдене в Марокко.