RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Туреччина зробила цікаву заяву щодо купівлі Україною безпілотників "Байрактар"

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що не треба називати БПЛА, які купила Україна для захисту від ворога, "турецьким". Дане озброєння могло бути виготовлено в Туреччині, але наразі належить Україні. Таким чином, Туреччину не можна звинувачувати у використанні БПЛА на Донбасі.

Про це глава турецького МЗС сказав після саміту лідерів G20 пресі Росії та Туреччини, передає TRT Haber.

"Якщо країна купує озброєння у нас, чи в іншої країни, це озброєння вже не можна називати турецьким, російським чи українським. Якщо держава купує його у нас, це вже не турецький продукт. Можливо, воно було вироблене в Туреччині, але воно належить Україні. У цьому не можна звинувачувати Туреччину", - відповів Чавушоглу на запитання російського журналіста про БПЛА турецького виробництва на Донбасі, яким користується Україна для оборони від бойовиків країни-агресора.

За його словами, під час боротьби з тероризмом Туреччина також натикається на зброю російського виробництва, але не звинувачує Росію у цьому.

"Україна повинна також припинити використовувати наше ім'я", - додав міністр.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Байрактар" - це лише епізод, Україні потрібні сотні безпілотників

Нагадаємо, у Збройних силах офіційно підтвердили, що 26 жовтня Україна вперше застосувала безпілотник Bayraktar, знищивши батарею бойовиків, які обстріляли село Гранітне.