RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

6 жовтня

5 жовтня

Всі новини

Ізраїль продовжив операцію "Світанок" у секторі Газа та розпочав мобілізацію резервістів: відео ударів

Міністерство оборони Ізраїлю схвалило проект наказу про мобілізацію 25 тисяч резервістів у рамках продовженої військової операції "Світанок", що проводиться у секторі Газа.

Про це пише місцеве видання The Jerusalem Post .

За словами глави Міноборони Бенні Ганца, сили оборони Ізраїлю готуються до різних сценаріїв збройного конфлікту проти Палестини, у зв'язку з чим у країні готується мобілізація 25 тисяч резервістів.

"Ми не дозволимо нікому загрожувати або завдавати шкоди громадянам Ізраїлю. Хто спробує – постраждає. Ми не прагнемо конфлікту, але ми без вагань захищатимемо наших громадян, якщо буде потрібно" , - підкреслив Ганц, коментуючи проект наказу про мобілізацію.

Видання зазначає, що за рахунок резервістів планують доукомплектувати Південне командування, підрозділи протиповітряної оборони, командування тилу та бойові частини.

У соцмережах також повідомляють, що Ізраїль відновив ракетні удари по сектору Газа в рамках операції "Світанок". Зокрема, користувачі оприлюднили відео атаки по базі палестинської організації "Ісламський джихад".


Глава прес-служби Міністерства оборони Ізраїлю Ран Кохав попередив, що операція "Світанок" у секторі Газа триватиме ще щонайменше тиждень. Військове командування країни не виключає, що бойові дії щодо "Ісламського джихаду" можуть бути продовжені або достроково припинені.

Раніше ми розповідали, що ВПС Ізраїлю завдали потужного авіаудару по сектору Газа.