RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Іран готує напад одразу на дві держави: розвідка назвала час вторгнення

Іран, щоб відвернути увагу населення від антиурядових протестів, що захлеснули країну, найближчим часом вчинити напад на Саудівську Аравію та Ірак.

Про це пише американське видання The Wall Street Journal, яке посилається на повідомлення чиновників із Ріяду та Вашингтона.

Саудити поділилися розвідувальними даними з американськими колегами про те, що Тегеран готовий напасти на столицю Іракського Курдистану місто Ербіль та на їхнє королівство.

Читайте також: В Ірані вбито полковника і генерала: могли відповідати за поставки "шахідів" Росії

Саудівська Аравія, США, а також низка інших держав підвищили рівень бойової готовності своїх збройних сил. Рада національної безпеки Білого дому підтвердила, що США готові відповісти, якщо Іран здійснить атаку.

"Ми без вагань будемо діяти на захист наших інтересів та партнерів у регіоні", - зазначив WSJ представник РНБ.

Іранська влада звинувачує Саудівську Аравію, а також США та Ізраїль у підбурюванні до антиурядових протестів у країні. При цьому приводом для атаки на Ірак Тегеран називає розпалювання заворушень усередині Ірану курдськими сепаратистськими угрупованнями, що базуються в Ербілі, четвертому за величиною місто на півночі Іраку, після Багдаду, Басри та Мосула.

Нагадаємо, що армія Ізраїлю здійснила удар по сирійському аеропорту Дімас, на території якого збиралися іранські дрони-камікадзе.