RU  UA

Чи постачатиме Ізраїль зброю Україні - названі варіанти

Нещодавно на виборах до парламенту Ізраїлю переміг Біньямін Нетаньяху - за даними ЦВК, його партія "Лікуд" отримала 32 місця у Кнесеті. Тим часом існує питання: чи отримуватиме Україна від Ізраїлю сучасну зброю?

Свою думку в ефірі Апостроф TV висловив офіцер армії Ізраїлю у відставці, військовий історик Григорій Тамар.

За його словами, якщо розглядати взаємини між Ізраїлем та Україною у ракурсі цієї війни, то значна частина ізраїльського суспільства симпатизує Україні. Також не можна забувати, що Ізраїль перебуває у постійному збройному конфлікті, в оточенні агресивно налаштованих сусідів. Тому Ізраїлю доводиться розглядати передусім питання своєї власної безпеки.

Читайте також: Стало відомо, чому Ізраїль не передає системи ППО Україні.

Тамар вважає, що Нетаньяху не продаватиме Україні озброєння з багатьох причин. Зокрема тому, що в Ізраїлю є інші, ефективніші можливості допомогти Україні.

"Я вважаю, що ті види озброєння, які виробляє ізраїльська промисловість, не є першочерговими для України. Адже українські західні партнери, такі як США та Велика Британія, виробляють види озброєння набагато актуальніші для української армії на теперішньому етапі. Якщо ж говорити про "Залізний купол", я вважаю, що це той тип озброєння, який на даний час Україні не потрібен, не може допомогти в цій боротьбі", - заявив експерт.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Мовчазний Нетаньягу: як Ізраїль допоможе Україні у війні з Росією.