RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Ірані пролунали потужні вибухи на військових підприємствах: фото, відео та всі подробиці

У ніч на неділю, 29 січня, на великих підприємствах у різних районах Ірану пролунали вибухи, внаслідок яких відбулися пожежі. За попередньою інформацією, об'єкти в Ірані були атаковані американськими або ізраїльськими безпілотниками, але офіційно це не підтверджено. Також була атака на завод Міноборони Ірану по виробництву дронів-камікадзе Shahed 131/136.

Про це повідомляє OSINTdefender у Twitter.

Читайте також: Боротьба з іранськими "мопедами": Ізраїль завдав удару по точці збирання дронів у Сирії

Вибухи були підтверджені різними відео на п’ятьох об'єктах:

  • на оборонному підприємстві у місті Ісфахан;
  • у місті Хой, провінція Західний Азербайджан;
  • на нафтохімічному заводі у місті Азершехр, Східний Азербайджан. Там вибухнули резервуари з готовою продукцією та згоріла машина рятувальників.
  • у місті Кередж, провінція Альборз;
  • на авіабазі Носі в місті Хамадан.

Водночас у Міноборони Ірану заявили, що їхній завод, який спеціалізується на виробництві боєприпасів, атакували БПЛА, передає іранське видання Iribnews.

"Завдяки прогнозам і оборонним заходам, які були підготовлені заздалегідь, один з безпілотників був уражений засобами протиповітряної оборони та збитий, а два інших потрапили в оборонні пастки та знищені", – повідомив заступник з питань політичної безпеки, очільник Ісфахана Мохаммад-Реза Джан Нішарі.

Він зазначив, що трохи постраждав дах заводу, але центр не вивели з ладу.

Варто зазначити, що за інформацією Королівського Об’єднаного інституту оборонних досліджень (RUSI), біля Ісфахана є іранське підприємство Shahed Aviation Industries, що виробляє дрони-камікадзе Shahed 131/136, які атакують українські міста.

Як інформує видання IRNA, в іранському місті Шахід-Салімі в провінції Східний Азербайджан внаслідок атаки БПЛА спалахнула пожежа на великому заводі з виробництва моторних мастил.

У Twitter також повідомляється про вибухи у Тегерані, Решті та ще у деяких районах столиці Ірану чули стрілянину вночі, а в небі помічена військова авіація.

Внаслідок масових атак на великі стратегічні оборонні підприємства у країні, Вища рада національної безпеки Ірану скликала надзвичайне засідання.

Вранці ЗМІ почали поширювати інформацію, що уряд Ірану ввів повну заборону на використання інтернету. Також арабські медіа повідомляють про початок військової операції Ізраїлю в Ірані, але інформацію офіційно не підтверджено.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Іловайську 28 січня ввечері прогриміли потужні вибухи на залізничній станції під час "розвантаження" російських мобілізованих.