RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вже понад 46 тисяч: нові дані про жертв землетрусу в Туреччині та Сирії

Продовжує зростати кількість жертв внаслідок серії землетрусів в ніч на 6 лютого у Сирії та Туреччині, звідки з під завалів дістали українку та її 4-річного сина. Станом на 18 лютого, загалом загинули близько 46 442 людей.

Про це повідомляє канал Al Jazeera.

Читайте також: Після землетрусу в Туреччині виникла триметрова тріщина: відео

За даними голови Управління з ліквідації наслідків стихійного лиха та надзвичайних ситуацій Юнуса Сезера, у Туреччині загинули 40 642 жителів. Ще понад 5 800 людей стали жертвами землетрусу у Сирії, за офіційними даними від ООН та місцевого уряду.

Водночас турецьке місто Ерзінь з населенням 42 тисяч людей повністю вціліло в епіцентрі землетрусу, де вистояли всі будинки, хоч і мають незначні ушкодження. Це пов'язано з тим, що мер міста Оккеш Ельмасоглу попередньо відмовився потурати незаконним забудовникам. Завдяки міцній конструкцій будинків, жодна людина не постраждала від землетрусу.

"У нас не було ні людських жертв, ні травм, ні обвалів", - зазначив Ельмасоглу.

Водночас в Османії, що у 20 км на північ від Ерзіня, а також у Хатаї (110 км на південь від Ерзіня) будівлі та люди постраждали у великому масштабі.

Як повідомив мер телеканалу NBE TV, за період свого правління він категорично забороняв всі можливі порушення стандартів під час будівництва. Їх ретельно перевіряли. Ніхто не мав дозволу, навіть родичі мера. Хоч його критикували самі забудовники та інші особи, але він не поступився своїм принципам.

"Навіть якщо неможливо запобігти цьому на 100%, можна скоротити розмах. Я не пішов на компроміс, і це коштувало мені сварки з багатьма людьми. Зате моє сумління чисте", - уточнив Ельмасоглу.

Попередній мер теж не допускав "халтури" серед забудовників, а тому у місті всі будинки стоять окремо один від одного, не мають багато поверхів, але міцно зроблені.

Нагадаємо, що в місті Кахраманмараші через 56 годин після катастрофи з-під уламків вдалося витягнути півторарічну дитину та її вагітну матір.