RU  UA

Ізраїль відправив ООН за відомою адресою: що відбувається у п’ятий день "війни Судного дня-2"

Армія оборони Ізраїлю готується до сухопутної операції у секторі Газа з метою повного знищення лідерів та бойовиків угруповання ХАМАС.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів ізраїльський журналіст, автор Telegram-каналу "Війна з ордою" Сергій Ауслендер.

Читайте також: Без світла, їжі та пального: Ізраїль розпочав повну блокаду сектора Газа

"В нас йде розширений призов резервістів, давно такого не було. Спочатку збиралися призвати 300 тисяч осіб, зараз розширили до 360 тисяч. Але у нас величезна кількість добровольців - це люди, які не отримали наказу про негайну мобілізацію, і люди, які відслужили терміни перебування в резерві все одно йдуть, і тому в армії утворився перекомплект особового складу, і в багатьох підрозділах навіть не вистачає бронежилетів та касок, бо прийшло 200% від норми", - сказав Ауслендер.

Він зазначив, що в Ізраїлі сталося несподіване та швидке об'єднання народу.

"Хоча слово "несподіване" не дуже підходить, тому що для ізраїльтян це дуже характерно - у мирний час всі один з одним сперечаються і готові один одному горлянку перегризти через політичні розбіжності, але зараз це все абсолютно забуто, і всі об'єдналися", - додав журналіст.

Ауслендер також зазначив, що сухопутна операція ЦАХАЛ у секторі Газа поки що не проводиться, оскільки йде підготовка до неї.

"Організація Об'єднаних Націй відправлена за відомою адресою, тому що переломною точкою - точкою неповернення стало поселення Кфар-Аза, воно одне з перших зазнало нападу, і коли туди увійшли військові, вони виявили 200 тіл вбитих - це приблизно третина населення селища, і 40 тіл дітей, у тому числі немовлят, частина з них були обезголовлені, і після цього начебто в нас усіх усе зламалося.І після цього наземна операція неминуча та неминуча у тому форматі, що ХАМАС буде знищено", - підкреслив журналіст.

Нагадаємо, що Рада Безпеки ООН не виступила із спільною заявою за підсумками екстреного засідання, присвяченого нападу на

Ізраїль. Внаслідок чого, не було вчинено жодних дій та не ухвалено жодних рішень.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що спецслужби РФ хочуть використати напад терористів ХАМАС на Ізраїль для масштабної провокації проти України.

  • Вас також може зацікавити:

В Ізраїлі могла загинути українка: Зеленський повідомив деталі, відео

Україна також відчує вплив ХАМАС - американський дипломат

Напад стався за згодою Москви: в Ізраїлі зробили заяви щодо ХАМАС і оголосили стан війни