RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

В Секторі Газа завдано удару по лікарні - є багато загиблих: фото і відео

Органи охорони здоров'я Сектора Гази заявили, що ЦАХАЛ нібито завдав удару по лікарні Аль-Ахлі в центральній частині анклаву, внаслідок чого загинули щонайменше 300 людей, а ще кілька сотень зазнали поранень.

Про це повідомляє BBC.

В Армії оборони Ізраїля на це відповіли, що "перевіряють інформацію". Видання The Times of Israel пише, що представник ЦАХАЛ, контрадмірал Даніель Хагарі повідомив, що "занадто рано говорити про завдання удару", наразі військові перевіряють інформацію.

Читайте: Війна на Близькому Сході: чому Ізраїль не добиває ХАМАС

У той же час місцеві канали не виключають, що причиною вибуху у лікарні міг стати запуск ракети ХАМАСом, яка не долетіла до Ізраїля, вибухнувши в секторі Газа.

"Приблизно третина всіх ракет, які запускають терористи у бік Ізраїлю, вибухають під час запуску або падають на території Сектору Газа", - зауважують місцеві канали.

Пізніше стало відомо, що під лікарнею через ракетний удар сталася детонація складу з боєприпасами.

В офіційній прес-службі ХАМАС о 20:14 заявили, що запустили потужну ракету R160 у бік Хайфи. Однак по місту нічого не прилетіло, але через хвилину стався вибух у лікарні в Газі.

Крім цього, в мережі опублікували момент прильоту ракети з Гази лікарнею. За часом запуску ця подія збіглася з останнім ракетним залпом по Ізраїлю.


"Аналіз оперативних систем ЦАХАЛ показує, що терористи випустили ракети в секторі Газа безпосередньо біля лікарні Аль-Ахлі в секторі Газа в момент удару. Розвідка з кількох джерел, які ми маємо, вказує на те, що "Ісламський джихад" несе відповідальність за невдалий запуск ракети, яка вразила лікарню в секторі Газа", - йдеться у повідомленні Армії оборони Ізраїлю.

Нагадаємо, жертвами ХАМАСу в Ізраїлі стали громадяни понад 20 країн.

  • Вас також може зацікавити:

Матір упізнала дочку на відео ХАМАСу: "моя дитина в заручниках у терористів"

Король Йорданїі заявив, що не впустить в країну палестинських біженців

ХАМАС повинен бути ліквідований, але є "але": як США розглядають закінчення війни в Ізраїлі