RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В ХАМАС заявили про готовність відпустити заручників, але є умова для Ізраїлю

Палестинське терористичне угруповання ХАМАС у ході переговорів висловило готовність звільнити жінок та дітей, яких утримує в заручниках. Головною умовою для цього є припинення бомбардувань сектору Газа.

Про це повідомляє NBC News.

Читайте також: Байден відвідає Ізраїль, Іран загрожує превентивним ударом: що відбувається в охопленому війною регіоні

"Після кількох днів напружених переговорів за участю американських, ізраїльських та катарських офіційних осіб, ХАМАС висловив готовність звільнити жінок та дітей, яких він утримує у полоні", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що бойовики заявили, що утримують не всіх заручників, захоплених під час нападу на Ізраїль. Частина заручників утримується палестинським "Ісламським джихадом", а інші - "випадковими опортуністами з-поміж мешканців Гази". ХАМАС намагається "взяти під контроль" всіх полонених, проте стверджує, що не може цього зробити в умовах постійних бомбардувань. Представник ХАМАС заявив, що заручники можуть бути звільнені протягом години, якщо Ізраїль виконає всі умови. За його словами, зараз "немає безпечного місця для їхнього звільнення".

Джерела видання повідомляють, що Ізраїль, який готується до наземного вторгнення до Гази, навідріз відмовляється обмінювати заарештованих терористів на заручників.

"Очевидно, що між ХАМАСом, Катаром та Ізраїлем ведеться діалог, але "переговори" - це, мабуть, перебільшення. Катар має більше важелів впливу, ніж будь-хто інший, але не так багато, як хотілося б", - цитує видання слова свого джерела.

.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що громадяни понад 20 країн стали жертвами ХАМАСу в Ізраїлі.

  • Вас також може зацікавити:

В Ізраїлі могла загинути українка: Зеленський повідомив деталі, відео

Україна також відчує вплив ХАМАС - американський дипломат

Напад стався за згоди Москви: в Ізраїлі зробили заяви щодо ХАМАС і оголосили стан війни