RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Червоному морі обстріляли корабель ВМС США: стали відомі деталі

Американський військовий корабель та кілька комерційних суден атакували в акваторії Червоного моря.

Про це інформує агенція AP.

За даними журналістів, єменські хусити підтвердили інформацію про напад на кілька кораблів у Червоному морі, які, на їхню думку, мають зв'язок з Ізраїлем. Однак терористичне угруповання не визнало, що однією з цілей був корабель ВМС США.

Читайте також: Біля берегів Ємену захоплений ще один корабель: до чого тут Ізраїль

Журналісти попереджають, що напад єменських хуситів на військовий корабель ВМС США може призвести до серйозної ескалації конфлікту на Ближньому Сході. Інформацію про атаку також підтвердили представники Пентагону у коментарі агенції.

"Нам відомі повідомлення про напади на військовий корабель США Carney та комерційні судна в Червоному морі, і ми надамо інформацію в міру її надходження", - йдеться у коментарі Міністерства оборони Штатів.

Наразі ані журналісти, ані Пентагон не уточнюють, чи зазнав військовий корабель ВМС США та комерційні судна шкоди внаслідок атаки хуситів.

На момент публікації матеріалу Міністерство оборони Штатів офіційно не коментувало інформацію про атаку терористів на кораблі у Червоному морі.

Вйськовий речник хуситів взяв на себе відповідальність за атаки, заявивши, що перше судно було уражено ракетою, а друге - безпілотником, у момент, коли вони перебували в протоці Баб-ель-Мандеб, що з'єднує Червоне море з Аденською затокою. Представник терористичного угруповання не згадав про причетність організації до нападу на корабель Carney, але попередив, що атаки триватимуть до тих пір, поки Ізраїль продовжуватиме війну з ХАМАС у секторі Гази.

Раніше ми розповідали, що означає оголошення війни Ізраїлю єменським угрупованням.

Вас може зацікавити:

Ємен офіційно оголосив війну Ізраїлю: бригадний генерал дав пояснення

Єменські хусити захопили корабель в Червоному морі: що відомо

Армія Ізраїлю підірвала один із "символів влади" ХАМАС у Газі: відео