RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Ізраїль вдарив по "КУДС" у Сирії: серед загиблих міг бути іранський генерал

Ізраїль завдав удару по резиденції високопоставлених іранських військових у столиці Сирії Дамаску. Серед загиблих може бути бригадний генерал Мохаммад Реза Захеді та кілька чиновників.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Читайте також: Біля берегів Ємену захоплений ще один корабель: до чого тут Ізраїль

Пов'язана з посольством Ірану в Сирії резиденція була місцем проживання та відпочинку низки послів, радників та військових діячів Ірану та Лівану. Попередньо відомо про загибель шести людей.

"Іранці заявляють, що серед ліквідованих під час сьогоднішнього удару в Дамаску іранський бригадний генерал Мохаммад Реза Захеді, високопоставлений військовий діяч Корпусу вартових ісламської революції ", - написав військовий аналітик Ігаль Левін.

Потім Міністерство оборони Сирії виступило з офіційною заявою, в якій підтвердило удар по будівлі іранського консульства в Дамаску близько 17:00.

"Цей напад призвів до руйнування всієї будівлі, а також до мученицької смерті і поранень всіх людей, що знаходилися всередині", - заявили у відомстві.

Також повідомляється , що Моххамед Реза Захеді, командувач силами "КУДС" у Лівані та Сирії (контингент Корпусу Стражів Ісламської революції для дій за межами Ірану) прилетів до Дамаску. Де розташувався на одному з поверхів у резиденції іранського посла в Сирії, вона ж консульство, вона ж на кшталт штабу для іранців та їх проксі.

"Якраз по цьому поверху щось, загрозливо прошуршавши, прилетіло з неба і генерал Захеді вирушив на зустріч з Аллахом без пересадки, хоча напевно цього так швидко не планував. Ізраїль нічого не говорить, Іран каже, що це Ізраїль, але це і коню зрозуміло. Дуже серйозне підвищення ставок”, - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" розповідав, що означає оголошення війни Ізраїлю єменськими хуситами.

  • Вас також може зацікавити:

Ємен офіційно оголосив війну Ізраїлю: бригадний генерал дав пояснення

Єменські хусити захопили корабель в Червоному морі: що відомо

Армія Ізраїлю підірвала один із "символів влади" ХАМАС у Газі: відео