RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Ліквідовано одного з лідерів ХАМАС

В Тегерані в результаті обстрілу резиденції загинув лідер радикального палестинського руху ХАМАС Ісмаїл Ханія та його охоронець.

Про це повідомляли Reurers та AP.

Про його смерть також повідомляло агентство Tasnim та іранське агентство Irna.

Лідер ХАМАС Ісмаїл Ханія був убитий в Ірані після того, як відвідав інавгурацію нового президента країни. Irna вказує, що його вбили внаслідок обстрілу його резиденції в Тегерані 31 липня після того, як він був присутній на церемонії приведення до присяги президента Ірану Масуда Пезешкіана. Разом з ним загинув також і його охоронець.

AP пише, що ХАМАС звинуватив Ізраїль в авіаударі по голові політбюро палестинського угрупування. Іранська Революційна гвардія заявила, що розслідує напад, але не повідомила, як саме він стався. В матеріалі зазначаються, що представник ізраїльського військового відомства не відразу відповів на прохання про коментар. Проте аналітики на іранському державному телебаченні одразу почали звинувачувати Ізраїль у цьому нападі. В AP також нагадують, як Ізраїль пообіцяв вбити Ханію та інших лідерів ХАМАС за напад 7 жовтня, під час якого загинуло 1200 людей, ще близько 250 були взяті в заручники.

В лаконічній заяві ХАМАС йдеться наступне:

"ХАМАС оголошує великий палестинський народ і народи арабських та ісламських країн, а також усіх вільних людей світу, брата лідера Ісмаїла Ханії мучеником".

Reuters також передає, що палестинське бойове угрупування ХАМАС охарактеризувало цей удар як "серйозну ескалацію", яка не досягне своїх цілей.

"Вбивство ізраїльською окупаційною владою брата Ханії є серйозною ескалацією, яка має на меті зламати волю ХАМАС", - заявив високопоставлений представник ХАМАС в інтерв'ю агентству Reuters.

Раніше ми також писали, як ЦАХАЛ завдав авіаудару по столиці Лівану.