RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

18 вересня

Всі новини

Іран пригрозив Ізраїлю через ліквідацію лідера ХАМАС

Іран пригрозив Ізраїлю через вбивство ватажка ХАМАС Ісмаїла Ханії.

Про це повідомляє Times of Israel з посиланням на заяву Корпусу вартових ісламської революції.

Ізраїль попередили, що вбивство Ханії в Тегерані буде зустрінуте "суворою і болісною відповіддю". Іран і фронт опору дадуть відповідь на цей злочин.

Президент Ірану Масуд Пезешкіан заявив, що Іран "захистить свою територіальну цілісність, гідність, честь і гордість і змусить ворогів пошкодувати про їхній боягузливий вчинок".

Також верховний лідер Ірану Аятолла Алі Хаменеї заявив, що Іран вважає своїм обов'язком помститися за вбивство Ханії, оскільки це сталося на іранській землі.

"Ви вбили нашого дорогого гостя у нашому домі, а тепер проклали шлях для свого жорстокого покарання", - сказав Хаменеї, звертаючись до Ізраїлю.

Водночас міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив військовослужбовцям: "Ми не хочемо війни, але ми готуємось до всіх варіантів".

У зв'язку з вбивством Ханії Іран оголосив триденну жалобу. Церемонія прощання відбудеться в Тегерані 1 серпня, а потім його тіло буде перевезено до столиці Катару Доху для молитов та поховання на тому ж цвинтарі, де поховано засновника держави Катар Джасіма бін Мухаммед Аль Тані.

Раніше український депутат пояснив, чому вважає знищення Ханії доброю новиною.