RU  UA  EN

Вівторок, 1 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

1 жовтня

Всі новини

Ізраїль розпочав військову операцію на півдні Лівану

Армія оборони Ізраїлю офіційно заявила, що розпочинає наземну операцію на півдні Лівану під назвою "Північні стріли".

Про це йдеться в офіційній заяві ЦАХАЛ.

"Армія оборони Ізраїлю кілька годин тому розпочала цілеспрямовану та обмежену наземну операцію в районі Південного Лівану проти терористичних об'єктів та інфраструктур терористичної організації "Хезболла", – зазначається у заяві.

Військові наголосили, що це "обмежена операція", але як довго вона триватиме і наскільки глибоко армія Ізраїлю має намір зайти, не уточнили.

В Ізраїлі зазначають, що операція спрямована на усунення "безпосередніх загроз" з боку ліванських сіл уздовж кордону, включно з можливістю Хезболли проникнути на північ Ізраїлю.

Глава Міноборони США Ллойд Остін підтримав право Ізраїлю на самооборону та заявив, що необхідно усунути загрозу на півночі країни з боку Лівану. Також він зазначив, що США готові захищати партнерів та союзників "перед обличчям погроз з боку Ірану" та терористичних організацій, які він підтримує.

Водночас в Ірані офіційно засудили ізраїльські атаки на Хезболлу, ХАМАС та хуситів. Президент країни Масуд Пезешкіан пообіцяв відповісти, але не уточнив, як саме.

Нагадаємо, "Апостроф" писав, що армія оборони Ізраїлю заявила, що ліквідувала одного з лідерів "Хезболли" Набіля Каука, якого мали намір коронувати на місце ліквідованого Хасана Насралли.