RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Українцям дозволять зняти маски: названо єдину умову

Обов'язкове носіння масок в Україні можуть скасувати лише тоді, коли велика частина населення пройде вакцинацію від Covid-19, 846 нових випадків якого в країні зафіксовано за минулу добу.

Про це заявив головний санлікар України Ігор Кузин в інтерв'ю "Українській правді".

"Ми можемо розглядати (скасування масок, - "Апостроф") тільки тоді, коли велика частина населення є провакцинованою та коли є гарантія, що жодна людина, яка знімає маску в публічному місці або місці скупчення людей, не має ризику передати інфекцію", - зазначив він.

При цьому, як сказано в пояснювальній записці і додатку до розпорядження уряду, схваленого 28 липня, в Україні планують вакцинувати більшість дорослого населення до кінця 2021 року.

Так, в серпні планується зробити 6 мільйонів щеплень від коронавірусу, у вересні - 8,2 мільйона. У жовтні, листопаді та грудні планується вакцинувати по 8,5 мільйона українців. Таким чином, згідно з урядовим планом, до кінця року в Україні має бути зроблено 48,9 мільйонів щеплень.

Як повідомляв "Апостроф", до кінця 2021 року року Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19 від різних виробників.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я