RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

Всі новини

10 млн щеплень за 100 днів: аналітик дав тривожний прогноз щодо вакцинації українців

У травні, ще будучи головним санітарним лікарем України, нинішній міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко пообіцяв, що в разі його призначення, за 100 днів обіцяє вакцинувати 10 мільйонів українців. Однак в реальності все не так райдужно.

Про це в Facebook написав системний аналітик Євгеній Істребін.

"В реальності, за моїми попередніми розрахунками які вимагають перевірки, до кінця серпня буде від сили вакциновано 8,5 млн українців, причому подальший темп добових вакцинацій при нинішніх розкладах впаде з поточних 117 тис на добу (7-денна середня) до 85-92 тис в середньому в день", - пише він.

Таких висновків Істребін дійшов, проаналізувавши дані про кількість наявних в Україні вакцин і кількість зроблених щеплень.

Він вирахував, скільки можна робити вакцинацій першою і другою дозою в день до кінця серпня.

Перша доза:

  • АстраЗенека - 0
  • Пфайзер - 0
  • Модерна - (всього 630 тис., в день - 21 тис.)
  • КоронаВак - (всього 1,726 млн - кількість щеплень можна нарощувати)

Можна значно наростити вакцинацію КоронаВаком, але в середньому в день використовується всього по 17 тис, люди неохоче прищеплюються цим препаратом.

Аналогічний розрахунок і для другої дози.

"Що можна зробити з наявних запасів. Наростити щеплення КоронаВаком, можна додати 10-20 тис. в день. Але це буде не зовсім легко, і для цього треба буде докладати зусиль. Модерна такими темпами через 2 тижні для першої дози закінчиться", - пише аналітик.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені пояснили, наскільки ефективні вакцини проти штаму "Дельта".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я