RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

Всі новини

На світ чекає пік смертності від коронавірусу: вчені назвали терміни

Вчені спрогнозували декілька варіантів розвитку пандемії, згідно з якими смертність від COVID-19 рвоне вгору на початку вересня і досягне піку в грудні.

Відповідні дані опубліковано на сайті американського Інституту показників і оцінки здоров'я.

Фахівці розрахували не тільки кількість офіційно зареєстрованих смертей від коронавірусу, але і кількість померлих від супутніх хвороб, включаючи незареєстровані смерті.

При втіленні самого песимістичного сценарію загальна кількість летальних випадків від COVID-19 до грудня 2021 року сягне шести мільйонів осіб при щоденній смертності 11,3 тисячі осіб. При цьому її пік припадає на середину осені (21,4 тисячі смертей).

Прогноз, заснований на поточній статистиці, передбачає, що до вересня щоденна смертність від коронавірусу у світі зросте до десяти тисяч, що на тисячу більше, ніж зараз, проте потім поступово піде на спад. В такому випадку загальний показник смертності до початку зими досягне 5,2 мільйона осіб.

І нарешті, при реалізації оптимістичного сценарію щоденна смертність продовжить рости до початку осені, але потім різко піде на спад. Передбачається, що за станом на 1 грудня, у світі щодня фіксуватимуть до 3,1 тисячі летальних випадків, а загальна смертність від коронавірусу складе 4,9 мільйона осіб.

Варто зазначити, що останній варіант враховує використання масок в громадських місцях 95% населення планети.

Раніше ми писали, що c 20 липня варіант Delta було виявлено більш ніж в десятці міст Китаю, і офіційні особи наказали місцевій владі уважно стежити за ситуацією.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я