RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

"Дельта" стрімко зростає: в МОЗ зробили важливу заяву про китайську вакцину

Через стрімке поширення дельта-штаму коронавірусу в Україні МОЗ рекомендує скоротити інтервал між першою і другою дозою вакцини CoronaVac від Sinovac Biotech до мінімально можливого терміну, який становить 14 днів.

Про це відомство написало в Facebook.

Згідно з дослідженнями, які узагальнила Стратегічна консультативна група експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я, після отримання двох доз препарату CoronaVac з проміжком в 14 днів, ефективність вакцини проти розвитку симптоматичної форми хвороби коливалася від 51% до 84%. При цьому госпіталізувати не довелося 100% щеплених.

Дані останнього турецького дослідження говорять, що імунізація китайським препаратом з інтервалом 2 тижні, індукувала утворення антитіл у 89,7% випадків.

МОЗ рекомендує медикам, які вакцинують українців, запрошувати пацієнтів за другим уколом вже через 14 днів після першого.

Нагадаємо, в Україні вакциною CoronaVac, яка містить ''знешкоджений'' вірус, станом на 12 серпня щеплено понад 1,22 млн осіб.

Раніше ми писали, що не вакцинованим студентам не мають права відмовляти в заселенні в гуртожиток.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я