RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

11 квітня

10 квітня

Всі новини

40% українців вакцина не потрібна: лікар пояснив, кому і чому

Якби в Україні проводили масове тестування на наявність антитіл в організмі, то воно б показало, що 40% українців вакцинація проти COVID-19 не потрібна, оскільки у них вже є імунітет до коронавірусу.

Про це лікар-епідеміолог Олексій Галімський розповів в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

Він заявив, що хоча в Україні повністю вакциновані вже 2,5 млн осіб, а першу дозу щеплення отримали 4,5 млн громадян, можна казати, що кампанію зі щеплення провалено. Тому, за його словами, потрібно звернути особливу увагу на тих, кого щеплять.

"Проблема в тому, що пріоритетно треба було прищеплювати групи ризику: людей старшого віку, хворих. Однак зараз є імунологічні дослідження, оприлюднені РНБО, де говориться, що у нас 40% населення мають антитіла. Тобто вони контактували з вірусом. По факту, вони не мають потреби в щепленні", - підкреслив лікар.

Він підтвердив думку, що коли є антитіла, то щеплення не потрібні.

"Є інформація, що перед початком прищеплювальної кампанії вітчизняні фахівці, доктори наук закликали робити скринінгові тестування перед щепленнями. Тому що вакцина у нас дефіцитна, дорога і не на всіх є. І якби ми робили ці тестування, ці 40% відсіялися б. Зараз іноземні вчені кажуть, що ті, хто контактував з вірусом у природних умовах, мінімум 1,5 року мають імунітет. Навіщо їх прищеплювати?" - підсумував епідеміолог.

Повну версію інтерв'ю читайте тут: Більш як 50 відсотків українців восени будуть під загрозою - епідеміолог Олексій Галімський.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я Тема: Медицина