RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Інфекціоніст назвав небезпечну властивість нового мю-штаму COVID-19

Інфекціоністи стурбовані через колумбійський штам коронавіруса, який вже назвали "мю". Він може ігнорувати захист певних антитіл та, можливо, вакцину.

Про це повідомляє CBS.

"У нього є ряд мутацій, що вказує на можливість ухилятися від захисту певних антитіл", - заявив головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі.

Початкові дослідження нового штаму припускають можливість, що від нього не захищають доступні вакцини. Однак представники охорони здоров'я заявили, що необхідні додаткові дослідження, щоб визначити, чи є "мю" більш заразним і смертоносним.

Вперше штам "мю" виявили в Колумбії в січні 2021 року. З тих пір по всьому світу було зафіксовано понад 3,7 тис. випадків зараження цим варіантом вірусу в 39 країнах світу. Зараз він в основному циркулює в Колумбії і Еквадорі. Всесвітня організація охорони здоров'я вже визнала колумбійський штам і внесла його до "списку варіантів, які представляють інтерес".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що через рік після перенесеного Covid-19 у половини пацієнтів залишаються симптоми.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я