RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

Всі новини

Скільки триватиме пандемія коронавірусу: чому вона не збавляє оберти

Ось уже третій рік весь світ живе в умовах обмежень, викликаних пандемією коронавірусу. Ця інфекція докорінно змінила життя людей по всій планеті. Локдауни оголошують зі, здавалося б, неминучою періодичністю. Навіть враховуючи вакцинацію складається враження, що це ще на довго. Багато в чому це пов'язано з появою нових, все більш небезпечних, штамів COVID-19.

Про те, скільки ще триватиме пандемія, розповів в ефірі програми "Все по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на "Апостроф TV" народний депутат від фракції "Слуга народу" і голова Комітету Верховної ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування МИХАЙЛО РАДУЦЬКИЙ .

"Поки на Землі не буде колективного імунітету - а це не менше 60% населення - епідемія не зменшить обертів. Тим паче, ми бачимо, що у нас практично кожні два-три місяці з'являється новий варіант. Кажуть "новий штам", але мені більше подобається думка наших вчених - і не тільки наших - коли вони говорять, що це не штам, а варіант.

Та ж "Дельта" - це не новий штам вірусу, а варіант того ж ковіду, тільки після мутації. Тому перше - це колективний імунітет.

Друге: я все одно вірю, що з'являться ліки. Сьогодні дуже багато країн, і навіть Україна, вкладають дуже великі гроші в розробку не тільки вакцин.

Вакцин на сьогодні, я вважаю, достатньо. Їх треба модифікувати, удосконалювати, але вони вже є. А от вкладати гроші в ліки зараз найголовніше. До речі, ліки вже першу стадію проходять в деяких країнах. Той же Pfizer зараз проводить клінічні випробування саме ліків, а не вакцини. Є ізраїльська розробка з ліків. І я не хочу придумувати, але мені здається, що ще і Бельгія з Францією щось зараз проходять", - пояснив нардеп.

Детальніше читайте в матеріалі порталу "Апостроф": "Локдауну ми не уникнемо, а пандемію зупинять дві речі - Михайло Радуцький".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я