RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

МОЗ готується до кризи: названо три сценарії пандемії коронавірусу

В Україні для хворих на COVID-19 можуть бути задіяні до 90 тисяч ліжко-місць. Але в такому випадку доведеться призупинити планові госпіталізації.

Про це під час засідання комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Чиновник розповів, що в міністерстві є три сценарії поширення коронавірусної інфекції в Україні: оптимістичний, поміркований і песимістичний.

Він зазначив, що відомство може надати потрібну кількість ліжко-місць для будь-якого з цих варіантів. При здійсненні песимістичного прогнозу потрібно розгорнути близько 82 тисяч ліжок.

"Потенційно розуміємо, що ми можемо в 90 тисяч (ліжок - Ред.) розгорнути. Але це тоді питання критичного впливу на систему охорони здоров'я, оскільки ми знову зупиняємо планові госпіталізації та надаємо пріоритет госпіталізації з коронавірусною хворобою", - сказав Ляшко.

За словами міністра, зараз під COVID-19 відведено 38 тисяч ліжко-місць, понад 37 тисяч з них забезпечено централізованим киснем.

Міністр заявив, що на цей момент близько 75% хворих на коронавірус госпіталізуються, з них 65% потребують кисневої підтримки.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 7 вересня зафіксовано 2 772 нових підтверджених випадків COVID-19 (з них дітей - 254, медпрацівників - 46).

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я