RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Динаміка неприємна: імунолог передбачив стрімке зростання захворюваності на COVID-19 в Україні

Динаміка і статистика захворюваності на коронавірус в Україні вказує на те, що вже наступного тижня добове число заражень може сягнути 10 тисяч.

Про це заявив імунолог Борис Донський, про що повідомляє сайт "Україна 24".

За його словами, місцевій владі вже варто готуватися до переходу в жовту зону.

"Ви самі бачите цифри зростання, динаміка неприємна. Не дивно, що через три дні буде 5 тис. (хворих на COVID-19 в день - Ред.), а ще через п'ять днів вже буде під 10 тис. Тому треба готуватися. Якщо ми почнемо зараз вводити певні обмежувальні заходи, то ми зможемо зробити цю стрімко зростаючу криву більш плавною ", - сказав лікар.

Донський нагадав, що потрібно активізувати вакцинацію в групах ризику. Це не дуже вплине на криву захворюваності, але вплине на криву смертності.

"Пенсіонери зараз повинні бути щеплені максимально, а вони щеплені мінімально, тобто стратегія щеплення була нераціональна", - сказав імунолог.

Нагадаємо, "Апостроф" розповідав, що в Україні з 13 вересня посилять карантин, і нагадав повний список заборон жовтої зони.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я Тема: Медицина