RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

11 квітня

10 квітня

9 квітня

8 квітня

Всі новини

Українців попередили про три небезпечні штами грипу: коли буде пік захворюваності

В кінці січня - початку лютого буде пік захворюваності на грип, у якого з'являться три небезпечні штами.

"Традиційно пік захворюваності на грип припадає на кінець січня - початок лютого і вже до березня хвиля йде на спад. Однак пандемія коронавірусу може скоригувати ці терміни, адже якщо країна піде на жорсткий карантин у зв'язку з COVID-19, то і піків з грипу не буде. Як у минулому епідсезоні. Все залежатиме від того, чи будуть міграційні потоки, чи будуть працювати школи, дитячі садки", - вважає епідеміолог Катерина Сояк.

Втім, за її словами, та обставина, що протягом минулого епідсезону грип не фіксувався, не означає, що його не було в реальності.

"Це сталося суто статистично. Пацієнти з грипом все одно нікуди не поділися і у багатьох було тяжкий перебіг грипу, що закінчувався пневмонією і госпіталізацією. Але в плані статистики це було змазано. Грипозні пацієнти в будь-якому разі були і діагнози ці ставилися. Але виникали складнощі діагностики: лікарям необхідно було диференціювати діагноз і робити ще й тести на грип. На початку пандемії це відбувалося: у нас в протоколах було тестування на грип, щоб виключити грип, а потім підтвердити ковід, але в подальшому цього не робили і фігурував лише ковід. Але й нековідних пневмоній була достатня кількість", - говорить "Апострофу" Сояк.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофу": Не лише ковід: Україну атакують три серйозних штами грипу

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я