RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Рухаємося в "червону" зону: які області на порозі жорсткого карантину

Згідно з постановою Кабміну, з 20 вересня в Україні вводять змінені правила карантину. При цьому чотири західні області можуть потрапити в "червону" зону: Чернівецька, Тернопільська, Волинська та Закарпатська.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю "24 каналу".

"Зараз в напрямку "червоного" рівня епідемічної небезпеки рухається Чернівецька область, потім йде Тернопільська, Волинська, Закарпатська", - зазначив він.

Зелений, жовтий, помаранчевий і червоний: які обмеження діятимуть в кожній із зон карантину

Ляшко уточнив, що в абсолютних цифрах кількість хворих на Covid-19 більша в Києві і Харкові. Однак у перерахунку на 100 тисяч населення, найбільш загрозлива ситуація фіксується на заході України. Зокрема там велика завантаженість лікарень.

"Якщо ми побачимо, що буде загроза наднавантаження на систему охорони здоров'я, тоді будемо пропонувати ввести "червоний" рівень епідемічної небезпеки в конкретній галузі", - резюмував глава МОЗ.

Як писав "Апостроф", раніше Ляшко пояснив, чому для COVID-сертифікатів в Україні встановлений саме річний термін дії.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я