RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Регіони України отримали американські ліки від COVID-19: як вони діють

В Україну привезли новітні препарати проти COVID-19, які вже доставлено на місця. Ліки прискорюють одужання і перешкоджають розвитку ускладнень.

Про це РБК-Україна повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"20 тисяч флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) і 40 тисяч флаконів Етесевімабу (Etesevimab) вже в Україні та розвезено в регіони", - сказав чиновник.

За його словами, наказом відомства вже дозволено використання цих ліків для лікування коронавірусної інфекції.

Міністр зазначив, що препарати діють безпосередньо на вірус. Вони зв'язуються з його білками та запобігають проникненню вірусу в клітину Таким чином ліки прискорюють одужання хворих COVID-19 і запобігають виникненню ускладнень.

Ляшко нагадав, що домовленостей про передачу Бамланівімабу і Етесевімабу було досягнуто під час візиту Володимира Зеленського в США.

Раніше ми писали, в Харківській області у 99% госпіталізованих з коронавірусною інфекцією дітей виявили мутацію "Дельта", яка є небезпечною через стрімкий розвиток ускладнень.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я