RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Творці Pfizer зробили гучну заяву про вакцину для 5-річних дітей

Компанія Pfizer, яка раніше оголосила про створення першої в світі вакцини проти коронавірусу для дітей, тепер заявила, що щеплення дітей 5-11 років "меншою дозою" їх вакцини від COVID-19 для дорослих, не тільки безпечне, але й викликає у них "потужне" вироблення антитіл.

Про це свідчать попередні дослідження, результати яких оприлюднила компанія, пише "Голос Америки".

Відзначається, що в ході дослідження, 2 268 дітям у віці від 5 до 11 років було зроблено два щеплення з інтервалом 21 день. Їм вводили 10 мікрограмів вакцини Pfizer, тобто третину дози для дорослих.

"Доза в 10 мікрограмів була ретельно підібрана як найбільш доречна з огляду на безпеку, переносимість та імуногенез для дітей 5-11 років", - відзначили в компанії.

Pfizer планує найближчим часом подати документи на затвердження вакцини для дітей Федеральною адміністрацією США з контролю над продуктами харчування і ліками (FDA). Однак сама процедура затвердження може зайняти кілька місяців.

"З липня педіатричні випадки COVID-19 виросли приблизно на 240% в США, що підкреслює необхідність вакцинації для громадської охорони здоров'я", - зазначив виконавчий директор Pfizer Альберт Бурла.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні дозволили комбінувати вакцини проти коронавируса Moderna і Pfizer.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я