RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

Всі новини

В Україні вводять обов'язкову вакцинацію: кого вона торкнеться

В Україні вводять обов'язкову вакцинацію від коронавірусу. Вона торкнеться працівників навчальних закладів, працівників міністерств, органів влади і місцевих державних адміністрацій.

Таку заяву 22 вересня на засіданні уряду зробив глава МОЗ Віктора Ляшко. Трансляція засідання пройшла на YouTube.

"Пропонуємо розпочати впровадження обов'язкових профілактичних щеплень від COVID-19, зокрема для працівників закладів освіти, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій", - сказав він.

Ляшко зазначив, що такий підхід повністю відповідає законодавству, а саме Статті №12 закону про захист населення від інфекційних захворювань.

У ній говориться, що "співробітники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників чи наступне поширення ними інфекційних захворювань, підлягають обов'язковим профілактичним щепленням проти відповідних інфекційних захворювань".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що український імунолог Андрій Волянський вважає, що найнадійніший захист від коронавірусу мають ті, хто вже перехворів їм.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я