RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Творець "Супутника" про COVID-19: другого нашестя мікроорганізмів людство не витримає

Тільки Господь Бог і Чарльз Дарвін можуть розповісти, як мутуватиме коронавірус. Перед наступним таким нашестям мікроорганізмів людство може не встояти.

Про це заявив директор ДНЦ епідеміології та мікробіології імені Гамалії, творець російської вакцини проти COVID-19 "Супутник V" Олександр Гінцбург.

Він зазначив, що прогнозувати подальший розвиток пандемії можна тільки знаючи, як піде еволюція збудника коронавірусної хвороби, але ні в кого немає відповіді на це питання.

"Можуть відповісти тільки двоє людей... - це Господь Бог і Чарльз Дарвін, а більше ніхто", - сказав учений.

За словами Гінцбурга, друге нашестя "мікроорганізмів" представлятиме для людства критичну загрозу.

"Ця пандемія показала, що другого такого, так скажімо, нашестя мікроорганізмів людство може просто не витримати, тому потрібно зробити дуже серйозні висновки, як наукові, так і організаційні. Треба мати дуже чіткий план дій", - сказав він.

Учений додав, що якби такий план було розроблено до настання пандемії COVID-19, то коштів на боротьбу з нею витратили б набагато менше.

Раніше головний санітарний лікар України Ігор Кузин спрогнозував, що пандемія коронавірусу триватиме ще від двох до п'яти років. Він пояснив, що вірус швидко мутує і кожен місяць світ може стикатися з новими штамами.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я