RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Йодна сітка - це бандитизм: доктор Комаровський пояснив небезпеку дідівських методів "лікування"

Йод у великій кількості може завдати шкоди організму людини.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" попередив доктор Євген Комаровський.

За його словами, українці можуть використовувати йод в певних випадках:

  • оброблення ран і стерилізація інструментів;
  • при травмі нігтів;
  • оброблення голки, щоб дістати скалку.

Доктор Євген Комаровський попередив, що використання йоду в великій кількості завдає шкоди організму і торкнувся теми йодних сіток, які батьки малюють своїм дітям.

Подібну практику лікар назвав бандитизмом і закликав позбавляти батьківських прав бабусь і матерів, які малюють йодні сітки на грудній клітці або шиї.

"Тому що через дитячу шкіру йод у величезній кількості всмоктується в системний кровотік і дає величезне навантаження на щитовидну залозу, в деяких випадках викликаючи гостре ураження щитовидної залози ... Тому якщо бабуся хоче намалювати на дитині йодну сіточку, женіть її, нехай малює дідусеві де хоче", - підкреслив Євген Комаровський.

Доктор також закликав батьків відмовитися від "лікування" брильянтовим зеленим розчином, відомим як "зеленка". За словами Комаровського, цей препарат не має ніякого відношення до сучасної медицини і його не використовують в жодній країні світу через відсутність лікувальних властивостей.

Раніше ми розповідали, що доктор Євген Комаровський дав українцям поради, як захиститися від "Дельта" штаму коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я