RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Симптоми, ускладнення і фази: що на даний момент відомо про штам "Дельта"

В Україні почалася нова хвиля захворюваності на коронавірус, викликана поширенням штаму "Дельта". Початкові симптоми зараження і клінічний перебіг захворювання дещо відрізняються від початкових варіантів вірусу.

"Апостроф" розповідає про симптоми, ускладнення і фази зараження на штам "Дельта".

Симптоми зараження штамом "Дельта"

  • підвищення температури;
  • головний біль;
  • біль в горлі;
  • нежить.

Крім них МОЗ України включив до списку серйозних симптомів і ускладнень "Дельти" порушення слуху, проблеми з шлунково-кишковим трактом (пронос і блювота). А також - формування згустків крові, які призводять до загибелі тканин і гангрени.

Разом з тим, втрата нюху і смаку, які притаманні для ранніх варіантів коронавірусної інфекції, при зараженні "Дельтою" зустрічаються нечасто.

Крім того, "Дельта" відрізняється більш стрімким розвитком хвороби і може за кілька днів призвести до важких уражень легень. Найчастіше хвороба починається з симптомів звичайної застуди - першіння в горлі, нежить, температура може підвищуватися незначно. На пізніх стадіях виникають кашель і задишка.

Як розповіла лікар-інфекціоніст Світлана Гук, керівник Центру респіраторної медицини та алергології клінічної лікарні Феофанія в інтерв'ю "Укрінформу", відмінною рисою "Дельти" є шлунково-кишкові розлади.

"Головний біль, нежить, біль у горлі і підвищення температури. Іноді підвищення температури відбувається хвилеподібно: спочатку піднімається, потім знижується, потім - знову піднімається. І дуже часто стали зустрічатися шлунково-кишкові розлади - біль у животі, нудота, діарея, блювання. А ось порушення нюху, кашель, що було так характерно для попередніх штамів, трапляються значно рідше", - уточнила лікар.

Як писав "Апостроф", раніше генеральний директор дніпровської міськлікарні №21 Микола Турчин розповів, як розпізнати штам "Дельта".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я