RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

Всі новини

Лікар назвала "особливий" симптом "Дельти" - таких проявів в минулому майже не було

Україну накрила нова хвиля Covid-19, викликана штамом "Дельта". При цьому цей варіант коронавірусу має особливий симптом - порушення в роботі шлунково-кишкового тракту.

Про це розповіла лікар-пульмонолог, керівник Центру респіраторної медицини та алергології КЛ "Феофанія" Світлана Гук, пише "ТСН".

"Дельта" часто, але не завжди, дає картину, схожу на ротавірусну інфекцію - незначні катаральні явища, пронос. Таких проявів в минулому майже не було. Але і звичайне першіння в горлі з невеликим нежитем теж можуть бути проявами "Дельта"-штамма ", - зазначила вона.

Світлана Гук додала, що при легкому перебігу хвороби, коли пацієнт не потребує госпіталізації, найчастіше він одужує протягом двох тижнів.

"Якщо ж хвороба протікає важко, нашаровуються ускладнення, пацієнт перебуває в інфекційному стаціонарі - тут вже прогнозувати майже неможливо. Від 10-14 днів до місяця і більше", - зазначила вона.

Якщо захворювання протікає з ускладненнями, то пацієнт може потребувати госпіталізації на 5-7 день, а хворі зі зниженою реактивністю - пізніше, після 10 дня хвороби.

Раніше "Апостроф" писав про симптоми, ускладнення і фази захворювання штамом "Дельта".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я