RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Місяць без алкоголю: доктор детально розповів, що буде з вашим організмом

Лише через тиждень без алкоголю з організмом людини відбуваються значні зміни. А через місяць вони стануть ще більш помітними.

Про це повідомляє видання "DailyMail".

Які зміни стануться з організмом

Покращиться сон. Через алкоголь людина гірше відновлюється під час REM-фази (фаза швидкого руху очей). Це призводить до того, що вона прокидається менш відпочилою і більш схильною до денної сонливості.

Деякі дослідження показують, що швидкий сон покращує навчання, пам'ять і настрій. Цикл REM зазвичай повертається в норму за тиждень.

Пропаде зневоднення. Доктор Харрієт Бредлі говорить: "Алкоголь - сечогінний засіб, а це означає, що якщо ви не п'єте достатньо води, вживаючи алкоголь, ви можете швидко зневоднитися".

У перший тиждень відмови від алкоголю, при дотриманні водного балансу, зменшиться частота появи головних болів, з'явиться більше енергії і покращиться фізична працездатність.

Покращиться концентрація уваги. Надмірне вживання алкоголю протягом тривалого періоду часу може призвести до пошкодження головного мозку і підвищити ризик розвитку деменції. Алкоголь зменшує обсяг білої речовини мозку, що, в свою чергу, може негативно вплинути на його роботу.

Зменшиться кислотність в шлунку. Доктор Бредлі сказав: "Виробництво кислоти в шлунку часто збільшується, коли ви вживаєте алкоголь. Це може привести до пошкодження слизової оболонки шлунка, що призведе до небезпечних ускладнень рефлюксу, таких як гастроезофагеальна рефлюксна хвороба".

Однак більшість симптомів, пов'язаних з кислотністю, зазвичай починають зникати за два тижні після відмови від алкоголю, коли ваш шлунок починає зменшуватися.

Втрата ваги. Алкоголь містить багато калорій. Стандартний келих вина на 175 мл, наприклад, містить 133 калорії. Припинення вживання алкоголю на кілька тижнів в поєднанні зі здоровою дієтою - хороший спосіб схуднути.

Раніше ми писали про найбільш питущі знаки Зодіаку.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я