RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Полегшує атаку на організм: вчені виявили підступну особливість COVID-19

У пацієнтів, що мають важку форму COVID-19, починають вироблятися аутоантитіла, через які організм атакує власні клітини.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Аналізи крові хворих показали, що імунна система 60% пацієнтів почала атакувати здорові клітини організму. Це пов'язано з виробленням аутоантитіл - антитіл, здатних взаємодіяти з антигенами власного організму.

Аутоантитіла, які також називають агресивними аутотела, призводять до вироблення імунної відповіді проти своїх клітин, органів і тканин людини, а не чужорідних. Через це вірусу легше поширюватися в організмі і призводити до більш важкому перебігу хвороби.

"Вони атакують наш власний організм, а не вірус. У ряді випадків аутотіла патогенні, вони можуть викликати утворення тромбів і розлад центральної нервової системи", - заявив професор університету Пі Джей Утц.

Вчені кажуть, що дослідження проливає світло на причини постковідних проблем зі здоров'ям. Пацієнти скаржаться на втому і погане самопочуття через тижні і навіть місяці після перенесеного коронавірусу.

За словами вчених, вакцинація від коронавірусу рятує від ускладнень і появи подібних агресивних аутотіл.

Раніше ми писали, що нова мутація коронавірусу може викликати пандемію.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я